Manipulerede data i Alzheimer-forskning

Det Amerikanske Justititsministerium har 27. juni fremlagt et anklageskrift mod forskeren, Dr Hoau-Yan Wang fra City University of New York (CUNY), for at have ”svindlet National Institutes of Health* (NIH) for cirka 16 millioner dollars”. Forskeren har været involveret i udvikling af et lægemiddel til Alzheimers sygdom i det tidlige stadie for penge, som forskeren har fået i støtte til sin forskning, ifølge en pressemeddelelse fra Justitsministeriet (DOJ).

Respekteres det, at dyreforsøg skal være sidste udvej?

Nej, viser en ny rapport fra marts 2024 med titlen The last resort requirement under REACH: From principle to practice .

Det europæiske dyreforsøgsdirektiv og EU’s kemikalieforordning (REACH) kræver, at når man skal vurdere et kemisk stofs mulige giftighed for mennesker, så bør dyreforsøg kun udføres som en sidste udvej.

Hudmodel uden forsøgsdyr

Dyreforsøg har længe været en fast bestanddel af medicinsk og farmaceutisk forskning, men dyrefri metoder holder deres indtog på flere og flere områder. De innovative, dyrefri metoder giver mulighed for forskning rettet direkte mod mennesker – uden at bruge dyreforsøg som et mellemtrin.

Manipulerede resultater i Alzheimer-forskning 

… har medført brugen af et ufatteligt højt antal forsøgsdyr. Forfatterne bag en skelsættende forskningsartikel om Alzheimers sygdom, som blev offentliggjort i tidsskriftet Nature i 2006, har besluttet, at trække undersøgelsen tilbage som svar på anklager om bl.a. billedmanipulation.